<- back    
 

Vårt land - original article


Tar på deg
Tekst:ARNE GUTTORMSEN


«Alle skal dø» synger In the country i en tung vals – «alle lever sine liv». Ordene setter både en stemning og et slags program, vi er inne ved det basale, ved stein og bein for å bli i platens tittel.

Her skal vi ikke engang forsøke å være filosofiske, men bare konstatere at det er et vennlig alvor i det denne Qvenild-trioen holder på med. De formidler en syngende musikalitet i et så levende og lyttende samspill at de tar på deg. Berøringen som nærmest var fysisk i deres forrige plate, er sterkt til stede som en poetisk kvalitet i hvert eneste anslag enten vi snakker om Morten Qvenilds pianospill, Pål Hauskens trommer og klokkespill eller Roger Arntzens bass.

De tre er jazzmusikere, men musikken de skaper, som for eksempel «Don't walk another mile», kan du like gjerne kalle visesang uten å bli klokere. Morten Qvenild er kjent som orkesteret i Susanna & The Magical Orchestra. Han har også vært med i Jaga Jazzist. De musikalske rom han skaper med sine medmusikere, bør gjestes av stadig flere lyttere.


Publisert : 29.11.2006