<- back    
 

Nordlys - original article


Oser av poesi
Tekst: KJELL MOEHer er intensitet og dramatikk, samtidig som musikken oser av poesi og lyrisk balansegang.

Unge Morten Quenlid (27) fortsetter å formulere ny improvisert og akustisk samtidsmusikk med klare referanser til jazz.

Sist vi hørte fra ham var det på den nye plata til Suzanna and the Magical Orchestra der han var med på å understreke det mytiske, vare og utrolig undereksponerte. Her går han noen ganger nesten til det andre ytterpunktet. Hans kraftfulle spill, tunge anslag og sterke tanker har en perkussiv effekt som gir partnerne i trioen, trommeslager Pål Hausken og bassist Roger Arntzen, frihet til å gå egne veier i samspillet.

På andre spor, som «My best Friend is a Dancer» og «Hello Wait» er Quenlid igjen varsom og spartansk på en måte som står i stil med trioens navn. Hans tangentfabuleringer blir aldri likegyldige. Her er intensitet og dramatikk, samtidig som musikken oser av poesi og lyrisk balansegang.

Et par gjester bidrar etter hvert til å sette eget preg på resultatet, blant annet den internasjonale gitarstorheten Marc Ribot som glir inn i miljøet på en overraskende måte, selv om hans bidrag ble tatt opp i New York uten noen form for nærkontakt. Og svenske Stefan Sundström lager litt ekstra humør som leder av «koret» i «Everyone live their Life»


Publisert : 15.11.2006