<- back    
 

Aftenposten, Oslopuls - original article
Frihet under ansvar

Tekst: SVEIN ANDERSEN

oslopuls.no mener:


Den forrige platen etablerte dem som en viktig ny trio, denne befester det inntrykket.

Denne gang har trioen In The Country hentet inn hjelp fra Marc Ribots gitar og sangeren Stefan Sundström. Allikevel bærer musikken til fulle Morten Qvenilds, Roger Arntzens og Pål Hauskens musikalske avtrykk.

Den rensende saktmodigheten, den som aldri bikker over i påtatthetens klamme favn. De langsomme dragene som gir musikken tid til å etablere seg i bevisstheten. Og til slutt de små klanglige smykkestenene som hver for seg gir den enkelte melodi sin særegne identitet.

Ekstra krydder.
De er selvhjulpne slik sett, ved at de spiller disse ekstra instrumentene, som er det lille ekstra krydderet i lydbildet. Et klokkespill, en vibrafon, celesta eller hammondorgel.

Lagarbeid.
Etter hvert er vi blitt bortskjemt i møte med Morten Qvenilds mange musikalske sider, men jeg tror min santen at han er som mest følsomt inspirert innenfor denne trioens besnærende enkle frihetsbegrep. De er som en egen felles organisme som puster fritt i lag.

Videreforedlet.
Så var det gjestene: Stefan Sundströms slepne vokal på "Everyone Live Their Life" blir det kontrastelementet som binder og driver låten frem. Ribots gitar er det lille ekstra, som tilfører en annen klang i lydbildet. Ikke som dominerende fremmedelement, men som en slags forlenger av grunntonen. Samtidig er gitaren det som skaper uroen.

De har videreforedlet sitt uttrykk, uten at de på noe punkt har mistet det kreative initiativet eller nerven fra førstealbumet.

11 låter, spilletid: 56.59


Publisert : 06.11.2006