<- back    
 

Tønsberg Blad - original article


Jazz for få ører

Tekst: ANDERS TYVAND


HORTEN: Det var ikke mange som hadde funnet veien til Stallen for å høre In The Country i går kveld, men de som møtte opp likte det de fikk servert.

– Det er alltid gøy å spille for mange, men vi har evnen til å kose oss selv om det er få. Bare vi koser oss så betyr det ikke så mye om det er én eller tusen i salen, sier pianist Morten Qvenild.
Sammen med bassist Roger Arntzen og trommis Pål Hausken ga han publikum en god jazzopplevelse i går kveld, da In The Country innledet en ny sesong i Horten Jazzklubb.

Begeistring
– Dette er jo kjempebra. Jeg er særlig begeistret for samspillet mellom trommisen og bassisten, men de er gode alle tre. De har en evne til å være lyriske samtidig som de er ekspressive, sier formann i Horten Jazzklubb, Dag Kjeldsberg.
– Jeg hørte de for første gang på Vossajazz for to år siden. Da visste jeg ikke hva jeg gikk til, men jeg ble helt frelst på det de driver med, sier han.
Han er fornøyd med å ha fått trioen til Horten, men innrømmer at han er litt skuffet over at bare et tjuetall mennesker kom på konserten.
– Det har nok med tilfeldigheter og vær og vind å gjøre. Samtidig er det mange konkurrerende arrangementer i kveld, sier han.

Suksess
Men det er ikke bare Dag Kjeldsberg som har latt seg begeistre av de tre musikerne.
Qvenild, Arntzen og Hausken møtte hverandre under studietiden ved Norges musikkhøgskole, og begynte å spille sammen i 2003. Trioen har høstet svært gode kritikker, og ga i 2006 ut sitt andre album, "Loosing Stones, Collecting Bones". Bak seg har de turneer i Norge, Europa og USA.


Publisert: 27.01.07