<- back    
 

Laagedalsposten - original article


Ny Qvenild-cd mandag 

Tekst: PÅL NORSETH


"Losing Stones, Collecting Bones" er det andre albumet til Morten Qvenilds trio In the Country

Poetisk og luftig; lett slentrende og litt rufsete, men aldri redde for pompøsiteten; melodiøst og vakkert: Joda, adjektivene som ofte ble brukt for å beskrive trioens debutskive "This Was the Pace of My Heartbeat" i fjor er fortsatt dekkende for In the Country. Det kan vi konstatere etter et par gjennomlyttinger av "Losing Stones, Collection Bones".

I likhet med forgjengeren er plata spilt inn i Abbas legendariske studio i Stockholm, fullt av årgangsutstyr for analoge opptak. Den omfatter 11 originale Qvenild-komposisjoner – ingen coverlåter denne gangen – to av dem med vokal, som håndteres av henholdsvis gjestevokalisten Stefan Sundström (svensk rockeyndling) og Morten Qvenild selv.

En annnen gjestemusiker er Marc Ribot som lekrer opp to av låtene med delikat gitarspill. Han er kjent for mangeårig samarbeid med Tom Waits.

Skiva er gitt ut av Rune Grammofon, skal være i handelen til uka, og føyer seg inn i rekken av aktuelle utgivelser fra Kongsberg-pianistens hånd: I slutten av september kom Solveig Slettahjells Slow Motion Quintet med "Good Rain"; i sommer kom Susanna & the Magical Orchestra med "Melody Mountain".

In the Country legger nå ut på Europa-turné og skal de neste ukene besøke Finland, Tsjekkia, Ungarn, Tyskland, Frankrike, England, Belgia, Nederland og Italia. 10. desember spiller bandet på Mono i Oslo.


Publisert: 03.11.06