<- back    
 

Stavanger Aftenbladet - original article


Årets Unge Jazzmusikere:
Fra Rennesøy til jazzeliten
Tekst: ULF-E. ROSENBERG


Molde: Juryen trengte overtid for å kåre riktig vinner, så konkurransen var hard. Men det ble en rennesøybu som vant, sammen med sine to kolleger i bandet In the country.

Trommeslager Pål Hausken fra Rennesøy ble sammen med Roger Arntzen (kontrabass) og Morten Qvenild (piano) i går utpekt til Årets Unge Jazzmusikere på Molde Jazz.

Utnevnelsen betyr at trioen tilbys flere festivaljobber høsten 2004 og ikke minst en Norges-turne våren 2005.

Prosessen fram mot kåringen bærer navnet Jazzintro og er et samarbeid mellom Rikskonsertene og de fem største jazzfestivalene i Norge, inkludert Maijazz. Blant 47 påmeldte band fikk åtte sjansen til å spille på festivalene, hvorav fire gikk videre til finalen i Molde.

- Vi traff hverandre på Norges Musikkhøgskole, og til høsten tar vi som gruppe fatt på hovedfag i kammermusikk, sier Pål Hausken. 23-åringens bakgrunn er - selvsagt - fra skolekorps og musikkskole, musikklinjen på Lundehaugen og konservatoriet Bjergsted.

- In the country legger vekt på det melodiøse i et fritt klangideal, for det meste i egne komposisjoner. Vi verdsetter den enkle og fine melodien i god låtskriver-tradisjon, sier Hausken og trekker fram inspirasjonskilder som Bob Dylan, Paul Bley og Kenny Wheeler.

I pressemeldingen fra arrangøren pekes det på gruppens helhetlige tanke om romlighet, klanglighet og initiativ.


Publisert: 15.07.04