<- back    
 

Adressa - original article


Jazzpris til Oslo-trio
Tekst: JENS SØRAA


Tre band fra jazzlinja i Trondheim kom til finalen i Jazzintro, men det fjerde bandet vant.

De studerer i Oslo, men gikk likevel til topps i konkurransen Jazzintro. Roger Arnntzen (t.v.), Morten Quenild (foran) og Pål Hausken utgjør bandet In The country.

De kommer fra Norges musikkhøgskole i Oslo.
In The Country er navnet på bandet som natt til i går ble kåret som vinner av Jazzintro 2004. Jazzintro er en konkurranse der det mest lovende, unge norske jazzbandet blir kåret.

Tre av de fire finalebandene som spilte i Molde tirsdag, Kung Fu Trio, Platoon og Kobert, består av musikere som studerer på jazzlinja i Trondheim, men etter lange og krevende diskusjoner i juryen gikk In The Country til topps.

Trioen der den unge, men likevel etablerte pianisten Morten Quenild fra Kongsberg er frontfigur og der Roger Arntzen fra Bodø spiller bass og Pål Hausken fra Rennesøy spiller trommer, imponerte med kreativ og improvisert samtidsjazz.

Rikskonsertene, som arrangerer Jazzintro, sender bandet ut på flere festivaljobber i høst og på Norgesturné til våren.

Kobert, med vokalist Ingrid Lode i spissen, lå på forhånd godt an til å stikke av med førsteprisen. De fikk i stedet prisen for beste låt. Den har tittelen «Like The light» og er komponert av bandets organist, Daniel Formo fra Trondheim, med tekst av Emily Dickinson.

Publisert 15.07.2004